Caro-Erik-Nina-en-Luc.reismee.nl

Praia de (strand van) Pipa.

Zondag hebben we een beetje rondgehangen in onze pousada. De dag ervoor hebben we de kinderen leren pesten (bedankt voor het leuke en handige cadeautje Helga!) en we het was een succes want ze willen het nu continu spelen.

Het weer is wat minder en dus gaan we niet het zwembad in en ook het strand niet op. Gelukkig komt er op een engelstalige zender de film van Garfield. Die kijken we samen. Erik voelt zich vandaag niet zo heel lekker dus terwijl hij in de hangmat op ons eigen terras ligt doen wij een paar kleine boodschapen voor morgen in de bus. 's Avonds eten we voor het eerst niet in onze eigen pousada maar bij een restaurantje ergens weg van de hoofdstraat. Lekkere pizza. En dan maken we een kleine rel mee. Een zwerver heeft er wel gegeten maar niet betaald. Uit alle hoeken en verdiepingen komen vrouwen aangestoven om de man de les te lezen. Hij bleek hardhandig te zijn geweest en dat laten ze niet gebeuren... Telefoontjes over en weer en de politie erbij. Poeh poeh, avontuur. Of emotion zoals ze dat hier noemen.

Maandag zitten we al vroeg in de taxi naar de rodoviaría (busterminal) om de bus naar Natal te nemen. Erik, Nina en Luc pesten elkaar lekker veel en ik slaap op de reistabletten. We hebben een beetje vertraging en nemen om 3 uur 's middags de bus naar Pipa. Met een taxi rijden we de hoofdweg af naar een nieuwe pousada door Erik uitgezocht. We zijn blij met Pipa want het is hier duidelijk mooier, rijker, westerser misschien wel. En onze pousada geeft ons een heel appartement aan de overkant van de weg voor de prijs van een 3persoonskamer. We hebben 2 slaapkamers met airco, een zitkamer met tv en stereo, een keuken met gasfornuis, een grote koelkast en een ruime douche. Buiten hebben we een veranda, een groot gras(!)veld en een privezwembad.

Het strand is hier paradijselijk. Wit zand, palmbomen en heerlijk warm water. Als we bij laagwater een stukje doorlopen berieken we praia de golfinhos. En dus zwemmen we weer met dolfijnen. Gratis en voor niets. Prachtig.

's Avonds eten we thuis. Spaghetti met rode saus en parmezaanse kaas. We brouwen ons eigen caipiriña. Na het eten spelen we een eindeloos spel pesten en vreten met z'n allen een zak ruffles (ribbelchips) leeg.

Vandaag is Henriette jarig en hebben we haar verrast met een telefoontje wat ze een heel mooi cadeau vond. En Nina mocht Malou bellen vanuit een internetcafe. Vanavond om 6 uur gaan we naar het dorpsplein omdat daar caipoeira-les wordt gegeven aan kinderen. Gister op het strand hebben Nina en Luc al wat basis gekregen van een toevallige strandganger. Nu hopen we wat meer te kunnen zien van deze vecht/ danssport.

We blijven hier tot zaterdag om dan door te vliegen naar Salvador de Bahia (Baai van Salvador), ook aan het strand. Hopelijk knapt het weer iets op. Als de zon schijnt is het hier meteen bloedheet maar er staat hier ook veel wind en de afgelopen week schijnt hier erg veel regen te zijn gevallen.

Marlie

Hey Caro, ben benieuwd naar de foto's van het strand met gratis dolfijnen hmmm zalig hoor! Wanneer moeten jullie weer naar huis? Hier gaan de meisjes volgende week alweer naar school..ik hoop dat het voor jullie nog even duurt!
Enjoy daar!