Caro-Erik-Nina-en-Luc.reismee.nl

Eindelijk eindelijk ...

...een blog!

Na een paar heel intensieve dagen hebben we vandaag een rustdag ingepland. Nou ja rustdag. Vannacht vliegen we door naar het strand om daar morgen met een plaatselijke bus meteen een kilometer of 20 verderop hopelijk aan een van de mooiere tropische stranden te bakken!

Maar eerst even over de afgelopen week: uit Rio vandaan zijn we dinsdags via Brasilia (de hoofdstad) naar het regenwoud in het noorden gevlogen. Bij elkaar een hele dagtrip. Om 6 uur stonden we op. Om 7 uur zaten we in de taxi naar het vliegveld. Om even over 9 stegen we op. Pas om half 3 liepen we het vliegveld af om in een bus naar de stad Manaus te rijden.

Meteen op het vliegveld werden we aangesproken door een Braziliaan die Nederlands sprak. Hij was erg aardig en bleek touroperator te zijn.Erik had een middleclass hotel in ons Braziliëboekgevonden en na wat heen en weer geloop tussen kamers kregen we er een met 4 bedden. Niet zo mooi en schoon en ruim als onze eerdere kamers dus de kinderen waren wel een beetje van slag. Gelukkig was er een zwembad :) op de bovenste verdieping en tevens een lekker balkon met tafeltjes om aan te relaxen. Maakt veel goed.

We waren gewaarschuwd geen tours te boeken op het vliegveld maar zijn toch naar het kantoor van deze Tommy gegaan. Daar werden we ontvangen door een andere Tommy: een Nederlander! Hij liet ons aan de hand van foto's zien wat zijn tour zou bieden en na wat onderhandelen hebben we geboekt voor 3 nachten. Omdat de 1e en de laatste dag ook activiteiten hadden tel ik 5 dagen.

's Avonds hebben we gegeten bij een italiaans gestoeld restaurant. Batatas en pizza en het allerlekkerste: caipiriña's.

Manaus is een viezige, bedompte, hete en onaatrekkelijke stad met zwervers, bedelaars, zwerfhonden en -katten en kakkerlakken. Maar gelukkig kwamen we niet voor de stad maar voor de jungle. We moesten nog wel t-shirts met lange mouwen en dichte schoenen kopen want die bleken we voor de avonden en tracks nodig te hebben. Wel weer heel leuk want ze zijn de lokale stalletjes langs gelopen. Veel leuker en goedkoper dan de grote winkels! Bovendien veel chips, snoepjes, cola en wat nootjes omdat we van de vorige keer amazone (Ecaudor '98) hadden geleerd.

Erik heeft zo ongeveer het enige mooie in de stad gevonden en we waren net op tijd voor een engelse tour: het amazonetheater. Eind vorige eeuw gebouwd door rubberbaronnen die alle bouwmaterialen uit het westen lieten komen. 's Avonds weer gegeten bij de italiaan.

Donderdagochtend de rugzakken ingepakt en de paspoorten en koffers in de hotelkluis. Opgehaald door een vrouw die ons naar de passagiershaven leidde. Daar ingestapt in een boot (met een suzuki 150 pk motor, heel goed volgens onze Luc) om te kijken naar 'the meeting of the waters'. De rio negra (zwarte rivier) en de rio solimoes (of zoiets, de gele rivier) botsen voor 4 kilometers eer ze mengen. Daarna door naar een plek waar victoria waterlelies bloeien. En weer door naar een op het water levende familiewaar we met eenanacondaslang op de foto mochten.

Rond 12 uur kwamen we aan in de lodge. Een groot op het water drijvend 'hotel' met echte toiletten en douche. Alleen wel met rivierwater, haha...

Heet heet heet dus meteen een duik. In de namiddag werden we meegenomen voor piranha's vissen. Ons vegetarische Nina ving er als enige een.

Na het avondeten zouden we kaaimannen gaan zoeken maar het voorstel was om dit te doen op de avond van het slapen bij de natives. Om 6 uur word het hier al donker (de evenaar!) en dan komen de muskieten ook meteen. We zijn lekker optijd naar bed gegaan, half 8 ongeveer!

Marlies Huisintveld

Heel avontuurlijk allemaal. Zal idd wel veel energie kosten en ook geven. Zorg goed voor jezelf (en elkaar)en ook lekker uitrusten op die mooie stranden.
Liefs marlies

marijke

Hallo.
wat leuk om te lezen dat jullie het allemaal naar jullie zin hebben. En wat een belevenis allemaal. Hier is het nu, na 1 dag wat minder weer te zijn geweest, ook weer knap en kunnen we weer buiten bijbruinen. Geniet ze en ik kijk uit naar de volgende verhalen.
Liefs Marijke.

katouscha

Lieve allemaal, wat ontzettend leuk om jullie belevenissen zo te volgen, ga ze vanavond aan de mannen thuis vertellen. Hier gaat alles prima met de tuin en snuf ook, dex vindt snuf ook erg lief, en snuf zo achter het gaas vandaan ook wel geloof ik! Dikke zoen en pas goed op elkaar!!!! Kaatje

hesther

ziet er goed uit allemaal. lekker hoor. fijn dat we zo op de hoogte blijven van jullie belevenissen. greetings....